Boende hjälpte tomten att sortera rätt på Koppargården!

Lördagen den 15 december hölls ett event på Koppargården 15-17 för att öka upp medvetenheten om att sortera sitt avfall på rätt sätt.

På plats fick barn och vuxna träffa tomten och hans medhjälpare för att hjälpa dem att sortera sitt avfall på rätt sätt.

Miljöhuset hade målats och fått fina fondtapeter. Teckningar ritades som nu också ska pryda huset. Det åts tårta och alla barn fick prova på att sitta i en sopbil.

– Vi behöver öka medvetenheten i området om varför man ska sortera sitt avfall på rätt sätt. Detta är ett sätt att nå de boende på ett lustfyllt sätt. Jag hoppas många kommer och att vi på sikt kommer få ett bättre resultat för miljösorteringen i området, säger Ola Rosengren, Förvaltare på Landskronahem.

– Att sortera sopor är inte alltid skitkul, men samtidigt oerhört viktigt för att avfallet ska kunna tas tillvara som en resurs. Vi ska ju mot det hållbara samhället. Att erbjuda kunskap och bra förutsättningar på ett roligt sätt tror jag bidrar till både och djupare förståelse och ökat engagemang, säger Carl-Henrik Carlsson, Områdeschef kunder på LSR.

 

Tänk också på att vi tillsammans har ett gemensamt ansvar att ta hand om vår miljö. Därför ber vi er under stundande högtid att vara extra noggranna med avfallet från era julklappar.

God Jul & Gott nytt år önskar vi på Landskronahem!