Grönt ute, grönt inne – grönt i sinne!

De första varma vindpustarna är här och snart kan vi njuta av grönskan utomhus. Grönt är en vilsam färg och har i många fall en lugnande effekt på oss människor – det är ju i naturens grönska som vi trots allt har vårt ursprung. Många väljer grått eller beige när de färgsätter, för att de uppfattas som lagom neutrala och mindre troliga att man tröttnar på. Grönt förtjänar att promotas och vad passar väl bättre nu när våren är här!

Hur många speglar har du förresten hemma? Det råder spegeltrend 2018 – vilken härlig inredningsvår det blir, med grönt tillsammans med varmt, reflekterande solljus – ljus, rymd och natur! Så välkomnar vi våren inomhus!

 


Om du inte har en vägg över att tapetsera kan den pyssliga förändra en byrå istället! Köp en bit tapet och klipp ut favoritmotiven eller täck fronten på lådorna. Använd tapetlim och lacka sedan två gånger. Tapeterna heter Faded passion Sandberg och Palm jungle Cole & Son, byrån har Maria Neldeborn gjort.

 


Köket blir fräscht grönt med självhäftande kakeldekor, här från
Broarne. Sitt mjukt på H&M homes stolsdyna och lyxa till det med en vacker kruka från danska Bergs Potter, finns hos bl a By Binett.

 


Lindblomsgrönt är en favorit och tillsammans med vitt och mässing blir sovrummet som en dröm. Vill du inte måla väggen så välj istället gröna lakan och häng en grön morgonrock på väggen. De gröna garderoberna kommer från Helsingo, lakan och morgonrock från H&M home, bordslampa Vincent, Ellos.

 


Jotun har en vacker färgkarta med underbara gröntoner som soft mint och minty breeze – om du blir sugen på att plocka fram målarpenseln och få en skön, grön känsla på väggen eller varför inte på en stol.

 


Reflektera ljuset med många speglar, H&M home.

 


Hemma hos mig är det ont om grönt, efter ett varv är det enda jag hittar ett plastäpple och en kvarglömd påskfjäder…

Önskar er en fin vår!

Malin Jisander
inredare