Invigning av Landskronas första trygghetsboende Käglan!

Nu är Landskronas första trygghetsboende Käglan invigt. Det hölls invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg, Landskronahems styrelseordförande Kenneth Håkansson och omsorgsnämndens ordförande Jan-Allan Beer. Alla var överens om vilken bra satsning detta trygghetsboende är för Landskrona som stad och hur fint och funktionellt det har blivit för de boende som alla är 70+. Flera av hyresgästerna var på plats och firade med snittar och cider. Alla var mycket glada och nöjda och hade en trevlig stund!

 

 

Evy och mopsen Maja är förväntansfulla

En av de nya och förväntansfulla hyresgästerna är Evy Larsen. Evy har bott i Landskrona under många år, men även på Teneriffa och i Danmark. Nu är det alltså dags för nästa fas – Käglan! Evy berättar:

Det känns så spännande att flytta in här. Vilket läge, så här nära naturen och havet! Här kommer jag gå många sköna promenader med min lilla mops Maja. Jag är ute nästan tre timmar varje dag. Det känns väldigt trevligt att kunna träffa andra människor i de gemensamma lokalerna. Skulle vara roligt att baka, fika eller spela spel tillsammans.

Hon tycker att Käglan renoverats mycket smakfullt och är jättenöjd med sin ljusa och fräscha lägenhet. Utsikten över kanalen från den blivande balkongen kommer bli perfekt. Evy menar att det kunde inte bli bättre på ålderns höst!