Så får du vårfint hemma – tips till alla rum!

Vi vill presentera vår nya inredare!

malin jisander

Jag heter Malin Jisander och är certifierad inredare och driver en egen inredningsbutik. Min vision är att inspirera, uppmuntra till personlig inredning och avdramatisera vår tids inredningshysteri och längtan efter det perfekta hemmet. Som inredare leds jag av orden trivsel och funktion. Det roligaste med att jobba som inredare tycker jag är möten med människor och att vägleda dem till ett hem som speglar deras personlighet. Inget uppdrag är det andra likt, precis som vi alla är olika och önskar olika saker.  Ofta handlar inredning om tycke och smak, men det handlar också om en känsla som det ibland är svårt att sätta fingret på. Det är utmaningen som driver mig som inredare.

 

Så får du vårfint hemma – tips till alla rum!

Efter en mörk och ganska färglös vinter kommer äntligen våren med ljus, knoppar och blommor. Solens varma strålar hittar in till oss och lyser upp våra hem. Precis som när den får färgskalan att ändras utomhus så väcker den ofta en lust hos oss att skapa vårkänsla hemma.

Hur stor del av våren du vill plocka in hänger på din ambitionsnivå ;-). För vissa räcker det med en stor härlig glasvas till kvistarna som snabbt får ljuvliga, ljusgröna blad. Andra vill byta kuddar i soffan, ge bordslampan en vårfin skärm och hänga upp nya gardiner. Kanske nöjer du dig med en ny badrumshandduk eller ett nytt duschdraperi… Själv plockar jag fram min vårmugg och byter ut ljusstakar mot glasvaser i olika storlekar och färger, fyllda med kvistar eller bara som de är – i all enkelhet.

blommor zinkkrukor
Om du har balkong är det fint att fylla zinkkrukor med blå förgätmigej och röda tulpaner. En annan underbar blomma till vårplanteringen är bukettanemon. Zinkkrukor (Ikea).

lerkrukor o roda bar
Vad är väl vackrare än en välfylld balkonglåda? Vill du lyckas med odlingen så är pelargon, fuchsia, smultron, busktomat, chili och kryddor bra tips. De ljusa terrakottakrukorna hittar du på (Plantagen). En karaff från (Ikea) blir ett litet växthus för fröerna och glaskupolen till sticklingen, (Design house Stockholm). Saknar du balkong så fungerar fönsterkarmen lika bra!

collage glasvaser
Inomhus är det fint att fylla en glasvas med blommor, gärna pärlhyacint. Ställ flera vaser tillsammans, med eller utan växter, då blir det härlig effekt. Glasvaser (H&M home, Bloomingville och Olsson & Jensen).

kudde
När vinterkläderna byts ut mot tunna vårjackor så känns hallen automatiskt luftigare. Nya krokar är ett enkelt sätt att förnya på, låt t ex vårfåglar välkomna dig (Bluebox). I köket flyttar våren in med en tulpanhushållsrulle (Frapp) och en härlig vårkopp (Marimekko). Till sovrummet räcker det med ett pastelligt örngott (Jotex) och i badrummet piggar en grön vårpump upp lagom mycket (H&M home). Om du vill kan du matcha med handdukar.

bjorkar o kuddar
Med en textil björkskog (Rosa huset), antingen som gardin eller väggbonad, så har våren definitivt flyttat in! Några nya kuddar i soffan eller fåtöljen är ett säkert kort (Moltex).

blatt o gult
Solgult och blått hemma hos mig.

Hälsar Malin Jisander
inredare