Sommargäster och hemmasemester!

Visste ni att årets resetrend är ”hemester”? Många väljer att semestra i eller nära sitt hem. Sverige är verkligen en bra utgångspunkt, med allemansrätten som ger oss frihet att tälta i skog och mark. Tänk om man skulle kunna plocka fram Sverigekartan och markera de platser där vänner bor och sedan lägga upp en resrutt – från vän till vän. Kanske blir det ett stopp nära, eller en långtur med flera stopp. Är man inte tälttypen så kanske man har några gästfria vänner i landet,  kanske man kan byta boende under en del av semestern. Eller bjuda hem varandra några dagar, äta gott, visa hembygden och låna ut en sängplats. Då är min inredningshjärnan igång – hur välkomnar man gäster och får dem att känna sig hemma, men samtidigt med lite semesterlyx?

 

Det första dina gäster möter är dörren och sedan hallen. Ordning är alltid välkomnande, en ledig hängare/krok, blommor och varför inte en sommar- och semestersignal ;-). Städat intryck med praktiska skåp i hallen, en ledig galge, somrig kudde och ängsblommor i en loppisfyndad kanna – välkommen hemester-gäst! Skåp och kuddar kommer från Car Möbel,  vit trägalge från Åhléns (måla din sommarblomma på). Emaljerad kanna hittar du på loppis eller beställ här (IB Laursen).

Den sanna entusiasten hänger upp en hängmatta och planterar en palm. Ikea och Plantagen har fina kokospalmer. Vill man inte borra hål i väggarna finns det stativ att köpa till hängmattan. De som saknar gröna fingrar väljer plastpalmer eller självhäftande väggdekor, Pixers. Luta er sedan tillbaka, prata sommarminnen och bjud på något läskande i palmgraverade glas från HK Living. Hängmatta från Hängmatta & mer.

 

 Om du inte har gästsäng eller bäddsoffa finns det smarta fåtöljer (Pouf letts Arty,  Lövås) som lätt förvandlas till säng. Riktigt snygg att titta på är Ormen från Sweef.

 

 

En fåtölj tar sin plats och om du inte är i behov av en så välj en vikbar madrass (Ikea Släkt)  eller en Bed in a bag från danska Karup. De är bekväma, tar litet förvaringsutrymme och man får plats med många gäster. Med sköna lakan, gästhanddukar, tvål och en bricka som nattduksbord får du gästen att känna sig speciell!

Handdukar (Ellos, Odd Molly), lakan Hortensia (Åhléns), gästtvål rosdoft (Lerbo), bricka Me (Viskaform, Textilgallerian), tandborstglas Sommar (Leonardo, XXXLutz), chokladpralin (Jolla chokladmakarna), gästtofflor (Roliga prylar).

 

Hemma hos mig serveras kaffe i muggar inköpta under semesterresor och på en bricka med lokalmotiv (Gislöv skärbräda, design Anna Agger, Lommabrickan, illustration Sofia Scheutz, Eva Wrede förlag).

Glad sommar!

Malin Jisander
inredare