Projekt/arbeten på gång…

01102013-_MG_5679

Centrum/Öster

Östra Roten

I kvarteret Östra Roten (Nygatan 12 & 14) genomförs en omfattande renovering. Fastigheten har sedan tidigare genomgått en genomgripande fasadrenovering. Samtliga tolv lägenheter får nya kök, badrum och ytskikt. Det är hög kvalitet på materialvalen.

Hela byggnaden får ny ventilation, separat fjärrvärme och fiber från det öppna stadsnätet, som sätts in till varje lägenhet. Alla trapphus fräschas upp med målning och ny belysning. Fastigheten trygghetscertifieras med bl.a. säkerhetsdörrar. Tvättstugan blir på plan 1, miljörum samt cykel- och barnvagnsutrymme på entréplan. Vi sätter in Aptus taggsystem i alla ytterdörrar och postfack en halvtrappa upp.

Hela projektet beräknas vara klart under vintern 2017.

topvy

vardagsrumREV

kok

 

Neptun

I kvarteret Neptun 31 (Östergatan 85) håller hela fastigheten på att renoveras till fullo. Vi har renoverat fasad och balkongplattor samt bytt fönster, balkongdörrar och tak.

Den invändiga renoveringen började i källaren med nya förråd och miljörum och sedan har vi fortsatt med samtliga 16 lägenheter. Det blir helt nya kök och badrum. Väggar och golv topprenoveras. De kvarboende har kunnat välja mellan tre stilpaket, som går i vitt, grått och sand, med hög kvalitet på materialvalen. Golven blir i ekparkett och klinker. Vissa golv som till exempel fiskbensparkett och stengolv behålls och åtgärdas. Tillgängligheten i fastigheten är hög, då det redan finns hiss till alla lägenheter. Vi trygghetscertifierar byggnaden bland annat genom att sätta in säkerhetsdörrar till alla lägenheter och säkra förråd. Det sätts in fiber till varje lägenhet från det öppna stadsnätet.Fastigheten kommer också att få postboxar i i entréen.

Hela projektet beräknas vara klart under hösten 2017.

 

TOPVY

VARDAGSRUMSVY

KoKSVY

I samma kvarter (Regeringsgatan 8, 14 och 18 samt Ödmansssonsgatan 2 och 2A) är saneringen av marken färdigställd. Nu planerar vi för nytt miljöhus, tvättstuga samt en ny innergård. Hela projektet väntas stå klart våren 2018.

 

Fröjdenborg/Väster

Käglan

I samarbete med omsorgsförvaltningen i Landskrona stad genomför vi nu en totalrenovering av fastigheten Käglan (Artillerigatan 15) till ett havsnära trygghetsboende på väster. Boendet kommer bestå av åtta mindre tvårumslägenheter och fem lite större. På markplan finns gemensamma utrymmen, lokal för sociala aktiviteter samt tillgång till en aktivitetsledare vid vissa tider under veckan. Det görs en både inre och yttre helt planmässig ombyggnation av den befintliga byggnaden. Det kommer att byggas helt nya inglasade balkonger. Som en extra bonus kommer det också byggas en bastu i källaren.

Boendet vänder sig till dig som är 70 år och äldre och vill ha ett eget boende, men kunna ha ökad möjlighet till social samvaro tillsammans med en aktivitetsledare och tillgång till gemensamma utrymmen. Aktivitetsledarens roll är att vara inspiratör och möjliggörare som tillvaratar hyresgästernas intressen, idéer och förmågor. Tillsammans med hyresgästerna organiserar denna person aktiviteter, både i och utanför trygghetsboendet. Aktivitetsledaren kommer att vara anställd av omsorgsförvaltningen i Landskrona stad.

Planerad inflyttning är i april 2018.

Är du fyllda 70 år och intresserad? Registrera dig i så fall på vår hemsida och gör sedan en intresseanmälan då ett ledigt objekt dyker upp!

 

narbild aldre par

vattentornet