Projekt/arbeten på gång…

Karlslund

Kopparängen/Silverängen

I kvarteret Silverängen förbereder vi för att bygga en konstgräsplan där Silvergården 14 och 16 finns idag. Tanken är att fotbollsplanen ska kunna användas av allmänheten samt av LA School of Sports, som har flyttat till Emaljgatan 9.

Vi på Landskronahem kommer att flytta vårt huvudkontor till provisoriska lokaler på Emaljgatan 9 den 26 oktober. Där kommer vi att vara tills våra nyrenoverade och ombyggda lokaler på Emaljgatan 1 står klara under 2019. I samma byggnad erbjuder vi även ett antal föreningar i området lokaler.

 

01102013-_MG_5679

Centrum/Öster

Östra Roten

I kvarteret Östra Roten (Nygatan 12 & 14) genomförs en omfattande renovering. Fastigheten har sedan tidigare genomgått en genomgripande fasadrenovering.

Samtliga 12 lägenheter får nya kök, badrum och ytskikt. Det är hög kvalitet på materialvalen. Hela byggnaden får ny ventilation, separat fjärrvärme och fiber från det öppna stadsnätet, som sätts in till varje lägenhet. Alla trapphus fräschas upp med målning och ny belysning. Fastigheten trygghetscertifieras med bl.a. säkerhetsdörrar. Tvättstugan blir på plan 1, miljörum samt cykel- och barnvagnsutrymme på entréplan. Vi sätter in Aptus taggsystem i alla ytterdörrar och postfack en halvtrappa upp. Hela projektet beräknas vara klart under hösten 2018.

topvy

vardagsrumREV

kok

 

I kvarteret Östra Förstaden 32 (Tranchellsgatan 49) genomförs det en inre totalrenovering. Här renoveras 18 lägenheter till nyskick med nya kök och badrum. Fönsterna blir nya, ventilationen byts ut och stammarna åtgärdas. Även fasaden renoveras och det sätts upp inglasade balkonger. Hela fastigheten trygghetscertifieras. I källaren blir det säkra förråd samt en ny tvättstuga med elektronisk bokning. Allt kommer stå klart under året. Fastigheten Östra Förstaden 39 (Tranchellsgatan 41), som renoverades under 2016, kommer att trygghetscertifieras. Tvättstugan får även här elektronisk bokning. Det blir bättre utvändig belysning och vi gallrar buskar. Samtliga dörrar på bottenplan bytes till säkerhetsdörrar. Arbetet beräknas stå klart innan hösten 2018.

Neptun

I Neptun (Regeringsgatan 8, 14 och 18 samt Ödmanssonsgatan 2 och 2A) är saneringen av marken färdigställd samt även miljöhuset och tvättstugan. Det som återstår nu är innergården som kommer att stå klar under hösten 2018.

 

Västra Fäladen

Bonden

Vi kommer att renovera flertalet badrum på Bonden 4. Det innebär att det blir nya ytskikt, kakel och klinker, förberedelser för tvättmaskin, handdukstork med el samt duschväggar. Det blir också ny komplett frånluftsventilation. Det beräknas vara klara under 2019.