Brand på Koppargården 25

Kl. 23:40 på lördagskvällen drabbades Koppargården 25 av en brand. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden. Branden började på vindsplanet och orsaken är i dagsläget inte klarlagd.

 

Landskronahems vd Mikael Forsberg var en av flera från Landskronahem som samma natt kom till platsen för att försöka hjälpa drabbade hyresgäster. Medan räddningstjänsten koncentrerade sig på släckningsarbetet evakuerades alla hyresgäster.

– Vi hade folk på plats under natten. Vi ordnade så att de som behövde kunde ta in på hotell, berättar Mikael Forsberg.

– 70-80 personer har checkat in på hotell Öresund. Sedan är det några stycken som har hittat en egen lösning.

 

På söndagseftermiddagen höll Landskronahem ett informationsmöte på hotell Öresund för de evakuerade boende tillsammans med bland annat försäkringsbolag, socialtjänsten och räddningstjänsten. En sammanfattning av vad som hänt och hur vi går vidare med att hitta ersättningsboende diskuterades bland annat.

 

Vad händer närmast från Landskronahems sida?

– I första hand tar vi hand om våra hyresgäster, hjälper folk att fylla i blanketter och sådant, berättar Mikael Forsberg.

 

Parallellt påbörjas arbetet med att bedöma skadorna tillsammans med skadereglerare.

Mikael Forsberg räknar inte med att höghuset blir beboeligt under överskådlig tid.

– Det är jättesvårt att säga hur lång tid det tar. Vi pratar om månader, det finns inga delar av huset som inte är skadat. Översta planen är brandskadade och resterande del av huset har fått en vattenskada av släckningsarbetet. Det går inte att använda byggnaden.