Projekt/arbeten på gång…

Karlslund

Kopparängen/Silverängen

Vi på Landskronahem har flyttat vårt huvudkontor till provisoriska lokaler på Emaljgatan 9. Här kommer vi att vara tills våra nyrenoverade och ombyggda lokaler på Emaljgatan 1 står klara under 2020. Flytten av vårt huvudkontor till Karlslund är ett startskott för utvecklingen av området.

I den första detaljplanen för området ingår etablering av ny bebyggelse runt Emaljgatan och utredning om ombyggnad/renovering av Koppargården 1. För att kunna möjliggöra utvecklingen i Karlslund har ett antal fastigheter börjat rivas. Vi planerar också ett antal nya mötesplatser.

 

01102013-_MG_5679

Centrum/Öster

Östra Roten

I kvarteret Östra Roten (Nygatan 12 & 14) har det genomförts en omfattande renovering.

Samtliga 12 lägenheter har fått nya kök, badrum och ytskikt. Det är hög kvalitet på materialvalen. Hela byggnaden har fått ny ventilation, separat fjärrvärme och fiber från det öppna stadsnätet, som sätts in till varje lägenhet. Alla trapphus har fräschats upp med målning och ny belysning. Fastigheten har trygghetscertifierats med bland annat säkerhetsdörrar. Tvättstugan är på plan 1, miljörum samt cykel- och barnvagnsutrymme på entréplan. Vi har satt in Aptus taggsystem i alla ytterdörrar och postfack en halvtrappa upp. Hela projektet är precis färdigställt förutom lokalerna på bottenplan.

topvy

vardagsrumREV

kok

 

I kvarteret Östra Förstaden 32 (Tranchellsgatan 49) genomförs det en inre totalrenovering. Här renoveras 18 lägenheter till nyskick med nya kök och badrum. Fönsterna blir nya, ventilationen byts ut och stammarna åtgärdas. Även fasaden renoveras och det sätts upp inglasade balkonger. Hela fastigheten trygghetscertifieras. I källaren blir det säkra förråd samt en ny tvättstuga med elektronisk bokning. Allt kommer stå klart våren 2019. Fastigheten Östra Förstaden 39 (Tranchellsgatan 41), som renoverades under 2016, kommer att trygghetscertifieras. Tvättstugan får även här elektronisk bokning. Det blir bättre utvändig belysning och vi gallrar buskar. Samtliga dörrar på bottenplan bytes till säkerhetsdörrar. Arbetet beräknas stå klart hösten 2018.

Neptun

I Neptun (Regeringsgatan 8, 14 och 18 samt Ödmanssonsgatan 2 och 2A) är saneringen av marken färdigställd samt även miljöhuset och tvättstugan. Det som återstår nu är innergården som kommer att stå klar under hösten 2018.

 

Västra Fäladen

Bonden

Vi kommer att renovera flertalet badrum på Bonden 4. Det innebär att det blir nya ytskikt, kakel och klinker, förberedelser för tvättmaskin, handdukstork med el samt duschväggar. Det blir också ny komplett frånluftsventilation. Det beräknas vara klara under 2019.